Sahabatku

Wednesday, October 31, 2012

Kaki pemusnah kasut

Assalamualaikum :)

Saya ni nak kata gila kasut takde la juga..tapi boleh la tahan kerap juga membelinya hehe..dan brand yang jadi kesukaan saya adalah BATA.

Tapi dah banyak kali beli kasut ada yang murah dan ada juga yang boleh tahan harganya semua pun tak tahan lama kalau dah sarung kat kaki saya..tensen jadinya..nak kata tapak kaki berduri nampak macam normal jer..jari kaki besar gedabak pun tak juga,,ntah la apa penyebabnya..

Mungkin kah cara berjalan yang agak kurang molek menjadi punca utama?? oh NOOO..saya jalan memang laju dan ganas sket hehe..kerosakan paling ketara dan sering berlaku adalah pada tapak kasut..kadang-kadang tapak kasut haus sebelah dan amat menyakitkan kalau dah berdiri terlalu lama..ada yang koyak la..sedih sangat bila kasut-kasut saya cuma bertahan tak sampai berapa bulan..

Dah la susah sangat nak cari kasut yang sesuai..kalau dah start cari kasut boleh berjam-jam meronda shopping mall..selagi tak puas hati selagi tu akan cari dan compare antara satu sama lain..nak beli yang mahal sangat takut pulak tak tahan juga nanti nyesal.

Ke orang macam saya ni sesuai pakai selipar jer..atau kaki ayam terus heheh...buat habis duit la asyik beli kasut jer :(


TERIMA KASIH SUDI BACA :)

8 comments:

★ aIsyaH ★ said...

xtw nk ckp pe..maybe u can try another brand..hehe..xD

Tihara said...

as salam,

sebab jalan jauh sgt kut..jln sikit2 je..kurang haus..ape punye pendapat la kan..hehe :)

BERT said...

kene tukar brand yang lebih tahan lame n lasak.. tryla scholl tu baguss

misshannajr said...

@★ aIsyaH ★ hurm tak semua pun guna BATA..ada gak guna brand lain :)

misshannajr said...

@Tihara hahaha..kak kerja saya ni kalau tak jalan banyak mmg tak jd kerja la..walaupun dok pusing2 situ jer tp kalau sukat boleh sampai berkilometer juga jalan sehari hehe

misshannajr said...

@BERT SCHOLL mahal sgt..sepasang pun cecah 200 lebih hehe..ada gak berapa kali pergi try, mmg selesa tp takut juga nasib yg sm..pakai sembonia pun sm gak tak tahan..bazir jer beli mahal :(

IntaNBerliaN said...

laaa camna plak jd camtu... terbayang2 plak akak zmn muda remaja dulu... hahhahha... dulu kan, akak sgt2 sk kasut tumit tinggi tau... lagi halus tumit, lagi suka.. sanggup bertahan pusing shopping complex walaupun hakikatnya, kaki duk menahan sakit.. ahhahha..

tapi pas kawen, dh xda makna semua kasut tumit tu, pakai selipar je.. sennag nak berkejaran dgn anak2.. hahhahhahah

misshannajr said...

@IntaNBerliaN saya pun dah tak pakai high heel lg skrg..lps kena cyst tu asyik sakit pinggang jer kalau pakai kasut tinggi..skrg semua kasut flat jer..lgpun kerja mcam kami ni nak pakai kasut tinggi tu boleh tp kena tahan la sakit kaki sbb banyak berdiri dan kena bergerak pantas hehe

Post a Comment

tQ sebab sudi komen kat sini :D