Sahabatku

Saturday, July 7, 2012

Tak tahu nak letak tajuk apa...melalut

Assalamualaikum :)

On the way nak balik ke kampung ni, punya la panas kat luar sana tu..
singgah kejap solat kat masjid Beringgis Papar..dah sudah solat rasa nak rehat pula la kejap..nak rileks jap..malam tadi tidur pun agak lewat, balik kerja kul 9.30pm pastu tak ngantuk pula padahal masa kerja tu menguap rasa nak tercabut rahang.

Pagi tadi kerja lagi separuh hari hingga jam 12..ni la kehidupan orang makan gaji..kalau nak duit lebih kena la kerja lebih..harapkan gaji jer bukan kata tak cukup tapi boleh la kalau duduk kat  bandar memang sesak juga la..mana nak bayar rumah, kereta, makan pakai semua..walaupun jarang jer shopping baju bagai..bukan la bermaksud saya tak bersyukur tapi itu la kena juga rajin berusaha untuk hidup lebih selesa.

Tadi sebelum balik sempat juga pergi pasar, ke supermarket beli barang bawa balik kampung..tak best la kan balik tangan kosong jer..at least mesti ada bawa something..saya selalunya lebih suka beli barang dapur..dah plan siap-siap nak masak apa supaya boleh makan dengan family hehe..

Untuk kesekian kalinya saya nak masak nasi ayam lagi untuk dinner malam nanti..bahan-bahan semua dah beli tinggal ayam je lagi belum..kejap lagi singgah kat pasar malam nak beli..saya suka makan nasi ayam tapi sangat jarang untuk makan nasi ayam kat restoran..tak minat sangat atau tak puas hahaha..saya lebih suka yang buatan tangan sendiri..

Ok la nak baring jap..pastu nak teruskan perjalanan..nak kena cepat ni takut tak sempat masak untuk berbuka pula..


p/s uolss dah habis ganti posa ker?? harini ari ke-20 saya ganti puasa..saya pun tak tahu status puasa saya ramadhan lepas..jadi saya akan cuba ganti sebanyak mungkin. :)
TERIMA KASIH SUDI BACA :)

4 comments:

misz_eyza said...

yeyy eyza baru jer abis ganti masa nisfu syaaban baru nie...cuma kalau berkesempatan nak cuba puasa sunat lak...

ehh kak buat kerja part tyme ekk? rajin yerr

misshannajr said...

@misz_eyza sykur la dik..hurm kalau ada kesempatan tu buat la sebanyak mana amal :)

#takde la OT kat tempat kerja akak jer hehe

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Alhamduillah.dah abis dah ganti puasa..
Tak sabar tunggu kedatangan ramadhan..
tak sabar juga ni nk balik sabah.. ^^

misshannajr said...

@LiLy @ MumMyQiStInA bgs la kalau sdh langsai hutang..ya mmg tak sabar mau tgu ramadhan :)

Post a Comment

tQ sebab sudi komen kat sini :D