Sahabatku

Sunday, May 27, 2012

Musim blogger jadi fames amos!

Assalamualaikum :)

Perasan tak sejak dua menjak ni ramaiiiii sangattt dah blogger masuk tv, jd penghias kulit majalah la..woww!! lepas ni sapa pula yer?

Tapi rata-rata yang dah jadi pames amos sekarang ni memang blogger otai-otai punya..dan ada juga blogger tak otai sangat tapi mereka memang popular..
Saya terpikir, camana dorang boleh sampai tahap macamni yer? padahal dulu dorang pun sama juga start dari zero..tapi yang saya tak terpikir tadi adakah saya juga akan jadi seperti dorang..hahaha sah-sah la tak kan..

Bila saya follow blog-blog hebat ni saya baca N3 mereka tanpa miss satu ayat pun tau! Rasanya cerita biasa jer sama macam cerita-cerita orang lain juga..tapi kenapa mereka boleh naik dengan cepat??? pelikkan..aishh! takkan guna bomoh pula hahaha,,tahyul sungguh pemikiran..

Yang pasti mereka-mereka ini ada aura dan karisma tersendiri..
tak percaya??

cuba korang tengok blog mereka-mereka ni..aloh, nak bagi link tapi tak dapat la pulak..
dorang cerita benda biasa jer..cerita pergi jalan kat mana..buat apa..pasal makan..pasal kucing..pasal karier..dan macam-macam pasal..yang penting bukan cari pasal punya N3 yer! tapi bila baca kita tertarikkan..padahal bahasa pun rojak juga..hahaha..memang tak dapat dinafikan mereka ada aura mereka..hebat la manusia macam ni..boleh buat benda biasa jadi luar biasa..bayangkan jelah cerita pasal seekor kucing jer pun beduyun-duyun orang pergi comment..ko boleh??? mak jemah ni memang tak boleh la..

Mereka pandai tarik readers! kadang-kadang silent readers pun banyak pergi komen..apatah lagi followers kan..

Yang pastinya mereka rajin berusaha..kalau dok senyap jer pun biar la aura banyak mana takkan dapat pegi mananya..orang yang rajin berusaha pasti berjaya..

Saya agak respek mereka-mereka ini! hebat..



p/s suka..suka..suka..
TERIMA KASIH SUDI BACA :)

12 comments:

jal said...

ada tengok tak NONA tadi, ada kot blogger masuk NONA.

shafiq said...

masuk nona ade , masuk GEN-Y ada , perghh , sape kata blogger keje mmbazir .?

ramai pun yang popular sebb blog ..

misshannajr said...

Jal~ uh! layan NONA ek haha..iya ramai blogger pemes tadi masuk NONA..yang paling saya familiar adalah dapur tanpa sempadan..tmpt ceduk ilmu masak2 tu hehe

misshannajr said...

Shafiq~ takde nak membazirnya..depa tu bukan setakat pemes kosong..tapi ada yang buat blog ni tempat cari rezeki..bayangkan jelah sebulan boleh earn smpi ribu riban dari iklan..org rajin berusaha kan :)

IntaNBerliaN said...

haa tu la pasal... bahasa dorg simple je kan.. tp mmg buat tertarik utk kita bc entry tu dr awal sampai akhir... :-)

Pupel Liyana said...

mereka lawa kehkeh

nur anis said...

mereka pandai bercerita...susun ayat dia tu buat kita tak jemu nak baca kan..:)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Mereka ada aura tersendiri..& mereka juga lawa.. :)

misshannajr said...

@Intan~baca sampai habis baru telan air liur hahaha..khusyuk kan :P

misshannajr said...

@Pupel~haha salah satu faktor kot..

misshannajr said...

@anis~ yup! setuju :)

misshannajr said...

@mommyQis~ yelah kan..ada aura dan rajin :)

Post a Comment

tQ sebab sudi komen kat sini :D