Sahabatku

Monday, March 5, 2012

Ikan Rebus selera dikala malas ;)

Assalamualaikum :)



Hye uolss!
haipppp!..jangan termenung sana sini..tau la isnin takkan la asyik monday blues jer kan..bawa-bawa la tobat haha..
pada yang surihani  erk..suriyusri bukan la..haha surirumah atau lebih istimewa permaisuri rumahtangga..sweetkan..korang buat apa?
Dah masak..dah basuh baju? bestnya jadi surirumah..teringin tau..dah la dapat pahala *kalau buat ikhlas la kan :P
Ada yang tak tahu nak masak apa..Allah masak simple-simple pun ok kan..yang penting sodap..pasti terangkat kening kalau makan..kalau tak sedap pun kita syok sendiri jer buat-buat terangkat kening..hado aku peduli hihihi!

Ni nak share sket pasal haritu masak ikan rebus dikala asid dah gelojoh sgt nak membaham dinding perut saya tanpa belas kasihan..simple dan cepat dan sedappp..sya agak suka makan yang rebus-rebus ni kalau kena gaya..lebih suka kalau banyak kuahnya..

Jangan cakap ada yang tak reti rebus ikan pulak..kang ada yang kena rebus pulok :P hehe..

Ok la saja nak bg idea pada yang dah kesuntukan masa dan terbantut idea nak masak apa..cepat!!! anak-anak dah nak balik  sekolah tu....


p/s makanan sihat versi saya..malas sebenarnya :P
TERIMA KASIH SUDI BACA :)

4 comments:

NOOR FATIN said...

simple pun xpe, asalkan masak.. hehehe untuk suami makan. :) dapat pahala jugak ^__^

Cik Rose Cute said...

sedapnya...teringin pulak nak buat hihihi

misshannajr said...

Fatin~ kdg2 masak simple ni pulak yg sedap :)

misshannajr said...

Cik Rose~ apa lagi campak jer semua dalam kuali..siap.. :) haha

Post a Comment

tQ sebab sudi komen kat sini :D