Sahabatku

Friday, February 17, 2012

Jangan buat kerja separuh hati..

Assalamualaikum :)

Sebelum beradu adalah lebih baik saya menyampaikan sepatah dua kata..eceh! hehe
Nak ceritakan kekecewaan terhadap diri sendiri pada kejadian yang berlaku sebentar tadi..sob..sob..
Ada sorang adik kat tempat kerja order kek utk birthday hubby dia..dari minggu lepas lagi dia order dan saya ok jer!

Sejak tengahri tadi pulak saya rasa tak sihat sangat sebab 'sakit' tu datang pulak..plus akibat ketidak tahanan nak minum sgt caffein maka dapat la extra sakit..en gastric datang serang..waaawaa..bloating!
pernah dengar tak org kata kalau tengah gastrik jangan minum susu nanti susu boleh basi kat dalam perut bila bercampur dengan asid..hehe orang kata la..tak tahu betul ke tak..tapi tadi saya try minum susu segar..alhamdulillah rasa kurang sikit sakit..ntah..kot-kot susu yang saya minum tu basi jadi yogurt pulak kan haha!

Nak sambung cerita sebenar..
perihal kek yang saya buat tu takde apa masalah..tapi bila sampai part nak deco sya blank kejap..tak tahu nak buat apa..bila buat..buat dan buat rasa nak nangis jer tengok kek tu..buruk benor ghupenya T_____T
kalau sya yang buat ni pun dah nak nangis, cmner pulak adik tu esok..pengsan kot! harap-harap tak walaupun  unit kecemasan kat sebelah jer :P

Sekarang saya terfikir nak hilangkan rasa bersalah tu rasa macam nak bagi murah jer la kek tu dari harga sebenar..ke nak bagi free terus sob..sob..sob...
tengok la kalau memang dia sgt tak suka terpaksa la bg free jer..terpaksa tu haha..yelah kena pikir kos juga kan..

Ni la orang kata..haish! *asyik orang jer yang kata...hehe* kalau nak buat kerja tu buat dengan sepenuh hati baru la berhasil dengan baik..macam kek sya tadi kira berhasil juga tapi hasil yang huduh! menci....
Lagi-lagi dalam nak buat kek..sangat pantang kalau separuh-separuh hati ni kompom tak sempurna hasilnya..blogger masak-masak yang otai pun ada cakap mcmtu tau..

ok la nak sambung kecewa dalam mimpi plak :(


p/s bak kata guru kemahiran hidup masa form 3..nak bisnes kena berani tanggung risiko..huhu nak tanggung la ni.. :P




TERIMA KASIH SUDI BACA :)

6 comments:

Pupel Liyana said...

tak pe kak, akak sakit kan. kalau kita tak sehat memang hasil kerja jadi kurang memuaskn. mungkin akak leh tanya dulu kat adik tu yang akak tak dapat buat sebaik mungkin kek tu kerana ada masalah, kalau dye nak mungkin akak leh ambil sedikit bayaran buat lepas modal gitu. :)

IntaNBerliaN said...

sy ni xskit pun mmg xreti nak buat.. tp tu la, kita mmg xpuas hati bila tgk xmenjadi kan..

misshannajr said...

Pupel~ tu la kan..kalau rasa tak selesa kerja pun jd tak tentu..nasib baik dia ok jer tp sya dah kurangkan harga asal hehe..

misshannajr said...

Intan~ haha! jgn la mcmtu pulak..practice make perfect! try sekali tak jadi tak semestinya try lg pun tak mnjadi.. :)

misz_eyza said...

sabor jer la kan kak...tak per kak...anggap tak der rezki akk utk tempahan tue...

Pupel Liyana said...

syukur dia ok hehehe.

Post a Comment

tQ sebab sudi komen kat sini :D