Sahabatku

Wednesday, February 15, 2012

Dompet saya tebal lagi..korang?

Assalamualaikum :)

Haip! sakit hotak rasanya bila memikirkan duit claim OT yang sepatutnya masuk akaun semalam tp masih atas meja "bossss" la sgt! isi akaun pun dah makin surut..nasib baik la dompet tebal lg..Alhamdulillah..walaupun tebal sebab banyak resit kat dalam haha..tak paham la dengan admin yang semakin tak ketentuan ni..tak pernah-pernah claim masuk lewat mcmni..eh belum masuk pun..dah la banyak benda nak kena guna duit ni..tayar dah haus sgt lama tak minum..nak kena ganti absorber lagi..nak bawa mak jumpa Dr pakar lagi..

Dah la bulan lepas gaji awal, banyak plak tu guna duit..hurm! bila masa la tak guna byk duit ko tu!! haha..tp seyes pun memang takde shopping banyak pun..tak sampai rm150 kot shopping..yang lebihnya habis kat minyak   jer! nak pindah dekat sket depa tak meeting2 lagi..hadoi!

Tp bila pikir-pikir balik..mcmana pula agaknya perasaan orang yang susah dan betul-betul perlukan duit untuk nak teruskan kehidupan..bukan sekadar nak penuhi kehendak seperti kita..rasa nak ketuk kepala sendiri bila tak reti langsung nak bersyukur..bukan sampai tak dapat makan pun hehe..



p/s tapi tetap kesal dengan pengurusan yang semakin teruk T_____T
TERIMA KASIH SUDI BACA :)

10 comments:

Miss Nadya said...

bila xde duit..rasa nk claim macam2..:)

p/s :: yana dgn ujang mmg blogger otai..:D

misshannajr said...

memang kena claim pun utk OT bulan januari..selalu tgh bulan jer mst dah masuk claim..hehe

LiLy @ MumMyQiStInA said...

sentiasa bersyukur dengan apa yg kita ada.. :)

nur anis said...

kagum dengan orang yg mampu uruskan dit dengan bijak dan berjimat cermat..huhu

A~ said...

aloha, u doctor ye? salam perkenalan. take care.

misshannajr said...

Lily~ kena sentiasa bersyukur sambil kena tambah usaha la juga hehe :)

misshannajr said...

Nur Anis~yelah..finance management sgt penting..org kaya pun boleh lingkup kalo tak tahu nak manage duit..tp yg penting kalau kita banyak harta kena share dgn org sbb tu semua bukan hak kita semata2 :)

misshannajr said...

A~ hye org melbourne :D
i'm not a doc..hehe xde ghupe doc langsung..tp keja medical site..kuli2 jer :) thx singgah sini!

Pupel Liyana said...

betul kak!.. adoi saya ni pun kempes nasib baik hubby punye ot masuk 15hb setiap bulan. tu la saya tak sokong la kerajaan dok buat gaji cepat. lepas tu nak tunggu bulan depannya, menagis T_T

misshannajr said...

Pupel~untung la awak ada dahan tempat berpaut haha! mcm akak yang gadis tunggal ni takde harta sepencarian langsung :P

Post a Comment

tQ sebab sudi komen kat sini :D