Sahabatku

Tuesday, November 8, 2011

Makan-makan di Aidiladha 1432H

Assalamualaikum :)

Hi, lapor la..nak masak tp esbok kosong jer..cuma ada ais seketol dua..kot la boleh masak ais tu jd eskrem goreng ke dah lama buat..sgt lapar ni..nak kuar hujan la pulak..ada maggi sebungkus tp apa nak buat dah janji xmo mkn maggi lagi..haihh!! terpaksa la mengopi jer pasni..esok baru soping brg dapur..

Tgh lapar ni best kalo citer pasal mkn kan hehe..nak tambahkan kelaparan yg dasat ni..tu hari janji nak hapdet pasal open house raya qurban kan..Alhamdulillah majlis meriah jer..kami buat utk jemaah dari surau jer..habis solat raya dlm jam 9.30 semua jemaah pun dah strat dtg umah..baca doa ringkas jer trs mkn2..buat simple2 jer sbb bapa kena pegi sembelih lembu qurban plak..ada kenduri bagai la..YB la katakan..Yang Busy hahaha..tu la bapa sya..belum lg musim org kawen..hurm! bertambah busy la beliau..

ok! jom sya nak share sket apa menu kami sempat hidangkan tuk jemaah semalam..pun simple2 jer..masing2 dapat projek khas hehe..sya kena buat 2 biji kek oren dan 3 biji kek coklat kukus..haha..terkukus jgk la sya..


sup soto makasar akak sya :)



makan dengan soto makasar

ni bukan spaghetti hahaha..

dadih by adik sya

kopok by my kakak

kek coklat by my saya hikhik

kek oren by yg paling comel..sya la tu hehe

kenal tak..ni buah resberry..kalo kat sabah kaler dia kuning =P

ni tapai..pelik ek knpa dlm daun keladi dan besar..jwpnnya mmg mcmtu tapai kami haha..

kuih tradisional sabah..kuih panjaram

lamban..pulut yg dbungkus guna daun pandan then kukus..ala2 lemang tp versi kukus..lg wangi sbb guna daun pandan

kuah kacang makan dengan lamban by kakakku.. :)
tambah rasa sendiri ok hehe utk soto



p/s adik bongsu tetiba mengelabah perasan konon2 ms majlis ni dia naik pangkat dr assistant dapur trs jd ketua dapur...menggelupur dengar hahahaha..perasan sungguh c kurus tu =P ::we love u yunk::




TERIMA KASIH SUDI BACA :)

5 comments:

fiQ'Ra said...

nak tembikaiiiii...!!!!!!

misshannajr said...

Eh tu strawberry la..mana ada tembikai..hahahaha..

✿ Myra ✿ said...

huhuhu...makanan...makanan..makanan...aiyak, lapo :D

misshannajr said...

hahaha..sya pon tgh kelaparan ni..dah 3 hari tak mkn nasik rupanya..arghh!!

drama queen said...

haha..comelnya statement dekat p/s tu

Post a Comment

tQ sebab sudi komen kat sini :D