Sahabatku

Friday, June 29, 2012

Apa plan korang untuk ramadhan nanti?

Assalamualaikum :)
Source : Facebook

Salam jumaat yang barakah..
tak lama lagi kita akan bertemu kembali dengan bulan Ramadhan yang mulia..InshaAllah..rindukan..
korang dah plan apa-apa ke tuk sambutan ramadhan nanti..ops! bukan pasal plan bazaar ramadhan mana yang nak pi serang yer..bukan juga pasal baju raya..

Ni nak share aktiviti yang kita boleh buat memenuhkan seharian kita masa bulan ramadhan nanti.

Kalau rasa berat boleh la ready dari sekarang..MasyaAllah kalau dapat buat semua ni pasti ramadhan kita akan berbaloi-baloi..InshaAllah

Rasa tak cukup masa nak buat kan..tapi InshaAllah kita cuba..ya sekurang-kurangnya kita mencuba dan semoga Allah permudahkan urusan kita..anggap la ini ramadhan terakhir kita..jd jangan sia-sia kan..

Saya pun sebenarnya malu nak post entry ni sebab saya pun tak pernah buat sebegini hebat rasanya..saya pun masih lemah..masih daif..hamba Allah yang masih bertatih mencari jalan yang lurus..tapi bila memikirkan mungkin entry ini boleh bawa manfaat pada orang lain itu mungkin lenih baik dari berdiam diri kan..

Orang kata..kalau kita tak mampu jadi baik pun sekurang-kurangnya kita masih mampu buat orang jadi baik..semoga Allah memberkati kita semua Umat Islam..dan jangan lupa doakan semua sahabat kita yang masih belum bertemu Hidayah Allah untuk kembali ke agama fitrah ini..amin


p/s selawat ke atas Nabi Muhammad saw


TERIMA KASIH SUDI BACA :)

6 comments:

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Tak sabar nk sambut Ramadhan..
Insyallah..moga kita dpt buat yg terbaik & dipermudahkan bg kita untuk menjalani ibadah dibulan yg mulia...

misshannajr said...

@LiLy @ MumMyQiStInA InshaAllah..aminn..

IntaNBerliaN said...

kalau berkesempatan, nak gak g teraweh kat surau or masjid.. tp tu la, takut alisha ni buat kacau..

top kalu xleh.. dkt umah pun xpala... :-)

misshannajr said...

@IntaNBerliaN takpe kak..takde istilah kacau la..bila lg nak biasakan dorang nak ke masjid..tgk agama lain kecik2 lg drg dah bawa pergi sembahyang..biar la mengacau pun..dah adat budak mmg mcmtu kan :D

Tihara said...

salam mekasih share..nak tunggu jugak loading gambo ni..line akak slow..samalah dengan akak, masih bertatih..masih kekurangan..moga ditiupkan taufik dan hidayah dalam hati muslimin dan muslimat...saudara2 kita ..aamiin :)

misshannajr said...

@Tihara amin kak..semoga ramadhan ni mampu ubah kita jd lebih baik

Post a Comment

tQ sebab sudi komen kat sini :D