Sahabatku

Monday, April 30, 2012

Demam lagi.. moga terhapus dosa-dosa kecilku :)



Assalamualaikum :)

Dah jam 1.30pm rupanya..tak terasa masa berlalu dengan cepat harini..
Harini MC pulak sebab demam..mula-mula ingat nak pergi kerja juga tapi pagi tadi terjaga jam 3am rasa panas sangat badan..telan paracetamol 2 biji then sambung tidur lepas solat isya'..baru jer berapa minit terlelap rasa panas sangat..oh! rupanya blackout..lagi la membahang kepanasan badan baru lepas makan ubat..last-last pindah tidur kat ruang tamu.

Lama juga blackout seluruh sabah rupanya..tengahari baru la on balik..sabar jelah..

Baru perasan dah lama tak rehat, asyik sibuk jer buat itu ini..mungkin badan pun nak rehat so dia mogok demam hihi..memandai jer kan..

Hari sabtu ada sambutan hari kesihatan sedunia peringkat negeri sabah..berpanas setengah hari jaga booth kami..






Semalam pulak dah plan lama dah nak pergi jalan-jalan..destinasi kami adalah Mahua Waterfall kat Tambunan Sabah.. masa pergi tu pun dah rasa lain macam dah..seram sejuk jer badan..
sampai jer kat waterfall tu gatal pulak nak masuk dalam air walaupun memang taknak pada mulanya..Ya Allah sejuknya air..macam kat dalam esbok hehe..serius ni..tak tipu..



Masa balik tu lagi la tambah seram sejuk badan..dah menggiggil tapi buat tak tahu jer malas nak buat kawan-kawan risau sebab pastu ada plan lagi nak pergi rock climbing hehe..kesian pula sebab dorang beria-ia nak pergi..so layankan jelah..bukan senang nak dapat berkumpul macamni..semua pun busy..

Saya ni tak tahan godaan rupanya haha..tp bukan la godaan yang bukan-bukan pula..masa kat rock climbing mula-mula taknak climb juga sebab badan dah panas..suruh jelah member 2 orang tu sebab yang sorang lagi ada backache katanya..alasan haha! buat derk jer tengok orang memanjat padahal dalam hati...............tak tahan dan akhirnya minta cop juga kad dan mula la memanjat..over plak tu..berapa kali climb entah..siap cuba route baru yang lebih susah lagi..masa tu hilang rasa demam sebab keluar peluh banyak sangat..




Sampai rumah start panas balik badan..uh! memang demam nak jadi juga la kan..


p/s rindu sngat dengan cik mia n cik nixie masa kat rock climbing..teringat masa pergi dengan dorang..gelak-gelak..gosip2 haha :(
TERIMA KASIH SUDI BACA :)

5 comments:

diana said...

seronoknya mandi air terjun..
tapi kan orang kata kalau badan rasa macam demam kena mandi air terjun baru panas dalam badan tu hilang..:p

misshannajr said...

hehe..hilang la sgt kan..dalam air menggigil kat luar pun tambah menggigil..

IntaNBerliaN said...

bestnya mandi air terjun.. musim2 panas camni.. dpt berendam mmg bestlah kan.. :-)

take care

misshannajr said...

best la..menggigil juga kesejukan hehe tQ kak :D

syafiqakarim said...

teringin nak rock climbing
haha syiok bangat seh

Post a Comment

tQ sebab sudi komen kat sini :D