Sahabatku

Thursday, April 5, 2012

Daging Goreng Kunyit..

Assalamualaikum :)



Pehal la mokcik sorang ni kannn!! pepagi lagi dah update pasal makanan..hehe..
Ololo..saja jer la nak tayang kan hehe..boleh juga jd pencetus idea sapa nak masak tuk lunch nnt kan :) ni pun menu berapa hari yang lepas, buat untuk dinner saya dgn cik mia..sya ni sebab jarang-jarang dapat jumpa dengan BFF sya ni so ikutkan jelah apa dia nak makan sya masak..cik mia ni jenis karnivor..haha takde la..cik mia punya pebret daging..

Mula-mula malas dah nak masak, tetiba ada pulak order dari puteri raja nak makan malam sebab lapar sangat akibat pergi toilet ulang alik sejak pagi tu..ntah napa perut beliau..rasanya sebab dia makan tomyan pedas kot malam sebelum tu..dengan rasa malas tukang masak diraja ni pun bingkas bangun cari apa benda boleh masak..fuhhh! nasib ada beli daging semalamnya..kalau tak buat malu jer jd tuan rumah kannnn...tapiiiiiiiiii tiap kali soping barang dapur mesti lupa beli sayur..saya ni jenis makan nasi mesti ada sayur..cik mia besa la jenis karnivor mana reti tengok dedaunan ni hahaha..

Akhirnya tercipta la daging goreng kunyit, just campak-campak apa yang..dan yang pastinya saya nak habiskan carrot saya yang masih ada berapa batang dlm esbok tu..selamat goreng sekali dgn daging..ada juga sumber sayur-sayuran kan..walaupun kaler oren hehe..

Resepi malas la nak share sebab semua pun hasil main campak-campak..ehhh! bukan demam campak tau..minta jauh sgt cukup la dah 2 kali kena T____T..kbai


p/s sana sini minyak melompat kat dapur saya hasil kerja cik mia yang pandai sgt goreng daging campak dgn air sekali huhuhu..sedih dgn nasib sahabat saya ni T____T


TERIMA KASIH SUDI BACA :)

6 comments:

Watierman said...

Assalam Dik hanna..tak pe..pepagi dah kasi cetusan idea untuk Akak menggoreng daging tengahari karang...okaylah tu!!!Kan membantu namanya tu!

IntaNBerliaN said...

daging goreng kunyit.. sedapnya.. akak xpnh msk goreng kunyit ni.. biasa buat msk lada itam je..hihii

misshannajr said...

kak watie~ hehe resepi campak2 kan..Alhamdulillah :D

misshannajr said...

@Intan berlian~ sedap la kak..tak heavy sgt rasa daging ni,,simple jer :)

Pupel Liyana said...

wau. nampak menyelerakan

misshannajr said...

@Pupel~ :D

Post a Comment

tQ sebab sudi komen kat sini :D