Sahabatku

Sunday, January 15, 2012

Nak cari duit bukan main susah tp nak habiskan sekelip mata jer

Assalamualaikum :)

Sapa yg kerja gomen tu pasti tahu sgt kan..esok 16.01.2012 masuk gaji..happy ek? eh ada yg tak happy plak?? hurm! bagi sya sndri la tak best sgt sebenarnya gaji masuk awal, sbb masuk awal dan akan habis awal jugak..opss! hehe ni bg sya la..kalo yang pandai uruskan kewangan dengan baik tu should be no hal la kan..mungkin kalo gaji lambat dari 25hb setiap bulan pun takde masalah..

Azam sya yang sya semat kat hati tahun ni adalah nak uruskan kewangan sya dengan baik..walao! sya simpan jer tau diam2 dalam hati..tak bgtau kat org pun sbb takut orang gelak haha..tp ni koran dah tau la pulak rahsia tu..takpe..takpe..korang jgn bgtau org ain sdh..syyhhh!! diam2 sudah :P

Bulan december lalu sya kerja mcm haper ok! kerja 31 hari dan berterusan la smpi la ke bulan ni..sgt hebat rasanya bila kerja non stop mcmni..penat smpi nak muntah..tp nak buat mcmana sbb terpaksa tukar dengan member yang sambut krismas pada bulan december..ok jugak sbb ada public holiday so byk sket bleh claim hehe..smpikan family pun risau tgk sya tiap hari kerja..dah la kena drive jauh..tu la pengorbanan sebab nak cari income lebih..gara2 nak beli henpon la kononnya..pastu tiba2 tukar plak misi nak buat dapur..aduh,,sabor jer la..mcm la duit claim tu ribu riban sampai tamak sgt nak terliurkan 2 benda ni..

Petang jumaat lepas dapat noti dr BSN...alhamdulillah duit dah masuk..dah bulat hati nak simpan utk buat salah satu bnda idaman sya tu..tau tak apa yg sya dah buat..sya sgt kecewa dengan diri sendiri ok..semalam sya pergi buat facial dah hbs RM40..sob..sob..ni baru kali kedua buat facial seumur hdp..buat ni pun sbb muka dah teruk sgt..teringat pulak keta belum servis..alamak..duit lg, tghari td pegi la bank withdraw seratus lebih..cari2 tempat nk servis keta semua tutup..alahai..ok! balik umah dok diam2 lg baik kot..

Petang td ada member dtg umah nak tumpang bermalam..tau jer la..kalo dah ada member tu apalagi trs ajak keluar..niat nak p makan jer..tp lain pula jadinya..p shopping baju dengan skirt..dah hbs RM70..p guardian habis lg RM30..sambung lagi pegi hypermarket beli itu ini hbs lagi RM30..see...tak sampai setengah hari sya dah habiskan duit smpi seratus lebih..semuanya untuk memenuhi kehendak semata2..sedih sgt! T_____T


p/s sok nekad nak buat list utk keperluan bulanan..dan InsyaAllah takkan shopping lg tuk bnda2 tak penting selama 2 bulan..boleh tak sya?
TERIMA KASIH SUDI BACA :)

4 comments:

HasrulHassan [HH] said...

Hmm buat facial .. buat je kat umah .. hehehe... skang banyak produk leh buat sendiri, ala petua orang lama kan ada. Jimat tu.

IntaNBerliaN said...

hihii betoi tu.. kdg2 kita xsedar yg kita dah hbskan byk duit :-)

misshannajr said...

@HasrulHassan~ selalu buat kat umah jer sbb tu la baru penah buat facial kat luar 2 kali seumur hdp..hehe..

misshannajr said...

@Intan~ kan...kdg2 tu masuk kedai beli 2, 3 brg jer dah hbs smpi rm50..tak sedar..ingtkan duit hlg tp hahaha...

Post a Comment

tQ sebab sudi komen kat sini :D