Sahabatku

Saturday, October 1, 2011

Tengah kumpul semangat!!

Assalamualaikum :)

Baru lepas membaham mangga muda td..mkn dgn cili dan belacan..gulpp!! jap nak telan air liur haha!
Lately sya rasa mcm sedikit tak berselera nak mkn..berat badan pun ada sedikit susut dah..cepat sgt rasa mengantuk, dah berapa mlm sya tgh on9 tetiba ngantuk sgt dan trs trtdr tnpa smpt off lappy..dan penah jgk 2 mlm yg lps tetiba jer lapar sgt sbb siang tak lalu nak mkn..mls nak msk tgh2 mlm sya pun masak maggi cup..msa tgu maggi masak sya rasa pening, sedar2 dah jam 5 pagi..huhu sya trtdr rupanya..

Sya tau sya sepatutnya dah lama pegi jumpa Dr sbb mslh kesihatan ni..tp smpi la skrg bila badan sya dah tak kuat smpi jd mcm ni baru la sya kuat semangat nak jumpa Dr pakar...sya sgt takut..takut nak dgr apa yg Dr akan bgtau sya nnt..sbb tu smpi skrg sya masih blm jumpa Dr...sya tgh kumpul semangat..mula2 dah berani..tetiba trbaca artikel sana sini pasal simptom2 yg sya alami trs lemah smngt balik..

Sya simpan sorang jer cerita ni..cuma ada share dgn my boss..dorang pun support spya jumpa speacialist..sya tak bgtau family esp mak sbb takut mak risau..sebenarnya dah lama mak suh pegi check tp sya tak pegi pun sbb mula2 bnda ni akan on off..sekali dtg sakit pastu ok dan hampir setahun mcmtu baru dtg balik..sya pun ingt bnda besa jer..dan harap2 bnda ni cuma besa dan bukan yg serius..sbb sya tak rasa akan mampu hadapi..

Skrg bila bnda ni dtg dalam jangka masa yg agak lama dan bukan mcm dulu lg..mcm dah teruk sya kena jgk kuatkan smngt..InshaAllah minggu ni sya akan jumpa speacialist..doakan yg terbaik utk sya ok..sya sgt takut..

p/s kalo kita tgh down mst byk fikiran negatif dtg bertubi2 tanpa perlu diundang..sekian :)
TERIMA KASIH SUDI BACA :)

2 comments:

Bui Junaidi said...

semoga takder apa2 yang tak baik yer...byk2 berdoa

misshannajr said...

tQ akak..hope mcmtu la..walaupun hati msh risau x menentu..

Post a Comment

tQ sebab sudi komen kat sini :D