Sahabatku

Wednesday, September 7, 2011

Ada part time job kat kubur!!

Assalamualaikum :)

Apa cer uolss!! sihat tak?
sya patut dah masuk kerja arini..tp ntah napa la rasa malas sgt! last2 mlm td dgn penuh keberanian sya sms miss boss..

Dear boss,
sya nak cuti smpi raya haji boleh tak?
kalo tak boleh sya cuti smpi CNY tahun dpn..
tgk uniform pun sya rasa mcm nak pengsan..
mcm nak pakai baju raya jer :p

tak smpi berapa saat ada msg..nebes sbb kalo boss tak approve cuti ni habis la..dgn uniform pun blm iron..semua tak ready esp mental hehe..
jeng..jeng..boss sya yg baik ati ckp..kalo cuti u msh byk smpi CNY pun dia bg hehe..tersindir i nyah! haha
ala makna nya boss bg la tu..yeayy!! dgn bangganya dapat tdr smpi jam soploh pagi lg..
tp esok apa pun yg trjadi kerja ttp kerja..dah xde alasan lg nak cuti..mlm td dah ngaku kat boss yg sya mls hehe..


Eh! nak citer bnda lain td sbnrnya..ada berita baik nak bgtau..ada part time job kalo sapa2 nak tambah income..mudah jer..yg penting korang pandai mengaji..bukan kerja gali kubur tau!! tu undertaker punya keja..habis kang korang kena smackdown kalo curik job dia hehehe..gurau jer taw!! 


korang penah dgr tak ada org upah org lain baca yassin kat kubur, tak kira la kubur family member ker atau sapa2 jer..oh! sya pestaim dgr tau raya kali ini..speechless bila ada org citer cmtu kat sya..pakcik tu bgtau ada org minta tlg bacakan yassin kat kubur isteri dia..pakcik tu pun tolong dgn ikhlas..tp tak sangka plak org tu bg upah..hurm!

kita kena amik iktibar dlm hal ni..walaupun segunung harta yang kita ada..takkan sama dgn harta yg kita tinggalkan bila dah mati kelak..ANAK..ajar la anak ilmu agama..kelak kalo kita dah mati tu jer yg tak putus hubungan dgn kita..sekurang2nya ada anak yg boleh sedekahkan al fatihah..

kalo ada yg tersalah kata maafkan sya ok :D

p/s ingtkn ada upah haji jer..rupanya upah ngaji pun ada hehe


TERIMA KASIH SUDI BACA :)

2 comments:

Anonymous said...

Betul tue betul ;)

misshannajr said...

hehe :D

Post a Comment

tQ sebab sudi komen kat sini :D