Sahabatku

Friday, July 27, 2012

Terpaksa ambik emergency leave

Assalamualaikum :)


Harini MC..yahuuuu! hehe..takde la main-main jer..tapi ntah kenapa semalam lepas jer berbuka badan tiba-tiba rasa seram sejuk..bukan seram sejuk sebab nampak hantu yer..


Gagahkan diri juga pergi solat terawih, tapi hanya mampu buat 8 rakaat jer terus balik sebab rasa nak pitam pun ada..lenguh-lenguh badan..pastu badan pun rasa panas sangat..memang pelik sebab demam mendadak..langsung takde tanda-tanda nak demam pun..cuma siang tu saya diarrhea..2 kali juga masuk tanda..petang tu ada sedikit dehydrated la.


Dah tau demam tu sempat lagi pergi tapau kue tiaw kerang..rasa lapar pula sebab berbuka cuma makan nuggets dan sosej..masa nak tunggu order tu rasa nak baring jer sebab sakit sangat badan..sejuk..panas jer rasa..


Last-last sampai rumah sempat makan sesuap dua jer terus tertidur..Alhamdulillah sempat juga bangun sahur tu pun dah hujung-hujung waktu..sambung makan kue tiaw kerang saya hehe..


Lepas subuh suhu badan naik balik..dan diarrhea lagi..bawa tidur jelah..set alarm macam biasa bangun jam 7 tapi sekali terjaga lewat sket dan masa tu suhu badan masih panas..kepala plak rasa berat jer dan paling tak tahan sakit mata..bukan bengkak tapi kat bola mata tu sakit bila gerakkan..terus sms boss tak dapat nak datang kerja..sedangkan semalam masa nak naik tangga pun rasa nak merangkak jer..betul-betul tak larat..taknak la paksa diri nak drive lagi..


Pagi tadi kononnya nak jumpa Dr la nak dapatkan MC tapi tu la memang tak boleh nak drive pening kepala..sampai ke sudah tak keluar rumah..petang ni kepala dah ok sikit panas pun dah kurang nak jumpa Dr apa lagi..mestu Dr tak kasi MC pun kan...so nanti isi borang cuti kecemasan jelah.




p/s perut memulas la pulak..


TERIMA KASIH SUDI BACA :)

2 comments:

Cik Rongoks said...

get well soon ^^

misshannajr said...

@Cik Rongoks tQ sayang! dah sihat pun Alhamdulillah :)

Post a Comment

tQ sebab sudi komen kat sini :D