Sahabatku

Tuesday, April 17, 2012

Tak minat makan coklat..hanya sekadar alasan

Assalamualaikum :)

Semalam tak sempat nak update blog sebab kerja dari jam 7.30am hingga jam 9.30pm..buruh kasar camtu la haha..

Boss saya semalam baru balik bercuti..kurang pasti dia pergi mana tapi rasanya dia pergi luar negara kot..hurm! mcam biasa la kalau dah pergi bercuti tu balik mesti bawa ole-ole kan..kalau dah ramai orang tu cara yang selamat supaya takde yang tercicir dan cara yang budget sikit untuk beli ole-ole adalah beli jer makanan jadi semua orang boleh makan hahaha...bernas tak idea tu..yelah kalau dah sorang-sorang dapat satu byk tu kena beli..bkn kedekut tapi nak mudahkan :D

Alkisahnya boss saya beli coklat..nampak macam menarik jer..coklat yang ada mint dan memang saya tak pernah nampak jenama tu kat mana-mana kedai..

Demi nak menjaga apa yang nak masuk dalam perut ni dan jadi darah daging risau juga kot-kot tak halal..nak check kang dia tersinggung pulak..bila dah diajak makan senang jelah alasan saya.."saya memang tak minat makan coklat" hehe..pelik dorang semua ada juga orang tak minat makan coklat..wahai korang saya sebenarnya bleh tahan juga suka makan coklat tau!
Nasib baik saya baru lagi kat tempat ni so takde sapa tau saya memang bagi alasan jer..

Yang penting saya tak makan benda yang saya ragu-ragu dan akan jadi haram kalau saya makan..

ok babaiiii


p/s pasni jangan kantoi sudah hahaha
TERIMA KASIH SUDI BACA :)

14 comments:

fieda said...

rugi tak mkn coklat...sedap..

Watierman said...

Assalam Dik Hanna...kalau dah sangsi tu datang dulu...eloklah tu bagi alasan selamat...demi menjaga hati...& sensitivity!!!

keli menari said...

owh kalau dah was2 jangan makan dah..bagus2.

shark said...

bagus jugak tu..
shark kt cni pn slalu dpt..
tp x pnah makan pn..
simpan wat koleksi dlm tong samph:(

Mayok Schizophrenia said...

nasib baik kat tempat baru....
so alasan anda boleh diterima..
heheheee

Sherwieyna Muzzawer said...

salam kenal. coklat sedap je..hehehe. i dah follow blog ni.follow i balik ye..tq..;D

IntaNBerliaN said...

a'aa kalu ragu2, lbh baik jgn mkn kan..

emmm pasal ubi bit merah tu... dan2 sy g google ubi tu bentuk camne,, hahhaha... mcm xpnh jumpa je ubi tu..

misshannajr said...

Fieda~ hehe takpe la :)

misshannajr said...

kak watie~ macamtu jelah yg saya mampu bg alasan hehe..yg penting apa yg masuk perut terjaga kan :)

misshannajr said...

keli~ tu la pasal kan :)

misshannajr said...

Shark~ bukan nak tolak rezeki kan tapi dah tak boleh makan nak buat cmana hehe..kdg2 tu bg la kat non muslim pun ok :D

misshannajr said...

Mayok~ hehe..selamat la tuk kali ni haha

misshannajr said...

Sherwieyna~ tQ

misshannajr said...

Intan berlian~ kannn..kang jd haram pulak.. :)

Post a Comment

tQ sebab sudi komen kat sini :D