Sahabatku

Thursday, February 2, 2012

Kenapa tak boleh minum berdiri!

Assalamualaikum :)


Ternyata secara perubatan, dlm tubuh kita terdapat penapis sfringer. Saringan tersebut dapat terbuka ketika kita duduk, dan tertutup ketika kita berdiri. Air yg kita minum belum 100% steril untuk di olah oleh badan. Bila kita minum sambil berdiri, maka air tidak tersaring oleh sfringer kerana tertutup. Air yg tidak tersaring oleh sfringer terus masuk ke kantung kencing, boleh mnyebabkan penyakit kristal ginjal.

Subhanallah, tiap perintah dan larangan Rasul pasti bermanfaat bgi umatnya!
Terapi air putih : JANGAN LUPA BANYAKKAN MINUM AIIR MASAK..

1. Minum 2 gelas air setelah bangun tidur dpat membersihkan organ-organ internal.
2. Minum segelas air 30 minit sebelum makan dapat membantu fungsi seluruh pencernaan + ginjal
3. Minum segelas air sebelum mandi dapat menurunkan tekanan darah
4. Minum segelas air sebelum tidur dapat mencegah stroke + serangan jantung


p/s ternyata segala yang indah itu ada dalam ISLAM (:

TERIMA KASIH SUDI BACA :)

5 comments:

Ainee said...

sangat bermanfaat buat saya..
dyukran ..

Cik Eiyra said...

assalamualaikum,

saya nak tanya, sudi tak jadi sponsor utk Giveaway saya nnt ? saya akan letak syarat dgn memastikan peserta semua like page awak . kalau ada syarat tambahan, awak inform lah eh . harap akak sudi. GA saya akan dimulakan pada 1/3/12 ini . thanks.. cikeiyra@yahoo.com ni link blog saya rasacintasaya.blogspot.com

Cik Eiyra said...

assalamualaikum,

saya nak tanya, sudi tak jadi sponsor utk Giveaway saya nnt ? saya akan letak syarat dgn memastikan peserta semua like page awak . kalau ada syarat tambahan, awak inform lah eh . harap akak sudi. GA saya akan dimulakan pada 1/3/12 ini . thanks.. cikeiyra@yahoo.com ni link blog saya rasacintasaya.blogspot.com

Cik Eiyra said...

assalamualaikum,

saya nak tanya, sudi tak jadi sponsor utk Giveaway saya nnt ? saya akan letak syarat dgn memastikan peserta semua like page awak . kalau ada syarat tambahan, awak inform lah eh . harap akak sudi. GA saya akan dimulakan pada 1/3/12 ini . thanks.. cikeiyra@yahoo.com ni link blog saya rasacintasaya.blogspot.com

jal said...

datang meVISIT dari list blog member geng fiq'ra
dah follow sekali,
jom dtg dan follow balik>>>http://sayagilerpurple.blogspot.com/

Post a Comment

tQ sebab sudi komen kat sini :D