Sahabatku

Wednesday, February 1, 2012

Bukan mencari yang sempurna #Rabu tanpa kata

Assalamualaikum :)p/s masih sendiri bukan bermakna mahukan yang sempurna...cukup la sekadar yang dapat menyempurnakan kekurangan diri..

TERIMA KASIH SUDI BACA :)

5 comments:

IntaNBerliaN said...

a'aa betoi tu.. cr seseorg yang dapat menyempurnakan kekurangan diri

Ahmad Zaki said...

Assalamualaikum.....

Iya..., ada kebenaran disebalik ungkapan itu. Seperti yang saya alami, saya telah seikhlas mungkin serta sanggup untuk menerima diri seorang perempuan untuk dinikahi, yang mengalami masalah pendengaran dan dia juga mengaku sudah "terlanjur" dengan bekas teman lelakinya.

Namun, dalam masa beberapa bulan selepas saya menyatakan hasrat dan dia berjanji sesuatu kepada saya, akhirnya perempuan itu "buat hal" dan mengingkari janji-janjinya. Pelbagai alasan yang diberikannya untuk "menjayakan lakonan" itu...

Amat berat dan parah juga perasaan saya bila sekali lagi mengalami kekecewaan dalam "perhubungan". Namun tiap ketika mendung dan hujan itu hadir, pasti selepasnya Allah SWT akan "memberikan" pelangi indah untuk kita "nikmati".

Bukankah kebahagiaan itu lebih menggembirakan, lebih-lebih lagi sesudah kita mengalami kekecewaan... Kerana dengan itu kita lebih menghargai kurniaan dari Allah SWT.....

Miss Nadya said...

cukup lah dia melengkapi hidup kita..wa...sedih sedih..:(

Nanie Azwa said...

everybody is perfectly imperfect :)

follow awak :)

AkmaFaizal said...

Mohonlah pada Allah, semoga ditemukan jodoh yang baik2 hendaknye. Amin

Post a Comment

tQ sebab sudi komen kat sini :D