Sahabatku

Wednesday, February 29, 2012

Ambil gambar pre-wedding dah jadi trend org MELAYU dan MUSLIM

Assalamualaikum :)



Hye morning uolss!!
biarlah semua orang nak berwordless harini..rabu saya kali nak berkata-kata pulak..
nak tunggu khamis nak berkata-kata takut nanti terlambat pulak..lgpun orang kata benda baik kita jangan tangguh-tangguh kan..
takkan la pasal artis cepat jer nak hapdet blog iya dak kihkih!

Berbalik pada isu yang amboiii!! panjang juga tajuk N3 ek! hehe
Agak merisaukan bila benda yang tak baik makin menjadi-jadi dan menjadi trend pulak dah..
kalau sebelum ni biasa juga tengok orang amik gambar pre wedding..maksud pre wedding adalah pra perkhawinan dan membawa maksud juga belum bernikah dan ada ikatan sah..selalu saya tengok kawan-kawan NON MUSLIM jer yang buat..kawan-kawan muslim pula selalu buat after nikah yakni dah sah dan tak kisah uolss nak pegang atau sentuh..dah halal sgt dah! tp bab buat aksi lebih kat depan fotographer tu sya kurang pasti.

Jangan nak ikut trend sangat la kan..kita ada cara kita..awak nak kawen tu buat perkara baik..tapi kenapa nak selitkan juga perkara-perkara jelas haram disitu..awak belum kahwin tapi ambik gambar ambooiii!! bukan main lagi aksi romantik..konon nak tunjuk kat anak cucu kisah romantik opah dan atok masa muda mudi..tak payah la..tunggu lepas nikah pun boleh kan..

Kalau nak tau lebih lanjut berkaitan hukum pada si bakal pengantin dan juga pada si penembak camera takde peluru..boleh klik sini zaharuddin.net

moga dengan perkongsian ini ada bakal pengantin yang terbaca dan sempat nak ubah plan..Alhamdulillah..moga kita terus berkongsi demi kebaikan bersama..peace..babai...


p/s tahniah pada kawan-kawan yang dah "double line" tu...macam musim pulak dah ;) 




TERIMA KASIH SUDI BACA :)

6 comments:

eili suhylie said...

betol tu, orang islam sekarang nie lebih penting kan trend and adat dari ikut syariat islam..

Cik FaRiZaM said...

tula skrang dah jd tren, org amik gambar pre wedding then upload di fb. hmm. . .

Syahierah Ishak said...

Itu lah manusia.
Terlampau sukses dgn trend terkini.
Kan kak.
Nanti klu akak kahwin, jgn wat mcm tu k dan jgn lupa jemput Syahierah.
hihi.
singgah sini.
semoga hari ini hari yg Indah :)

misshannajr said...

Eili~ betul tu dik..moga kita msh ada kesedran tu :)

misshannajr said...

Cik Farizam~ betul.betul..mmg dah jd trend dah..saya sngja postkan kat fb spya kawan2 tahu :)

misshannajr said...

Syahierah~ tu la pasal kan dik! InshaAllah takkan buat..moga Allah tetapkan hati ini tak buat benda2 berdosa tu di hari bahagia akak..tp bila tu ek haha..InshaAllah ada jodoh akan nikah nnt akak jemput :)

Post a Comment

tQ sebab sudi komen kat sini :D