Sahabatku

Tuesday, September 27, 2011

Jom Kenali Blog Saya

image


Assalamualaikum :)


Dah start dah..hahaha..walaupun kdg2 malu asyik nak join segmen orang kan tp sebagai blogger baru yg masih cetek pengetahuan dlm dunia blogging ni sya sorok jer rasa malu tu..sorok kat mana tak boleh bagitau hehehe...rahsia!

Baru 2 hari yang lepas sya join segmen Bro Ben..mlm ni join lg ish..ish..kali ni BA dah pesan awal2 segmen ni bukan bertujuan nak naikkan traffik smpi ribu riban..tp just nak beramah mesra dgn rakan2 blogger..berkenal2an..yep! tQ bro..So...sapa nak join cepat2 la pegi kat blog femes Santai Bersama BEN ASHAARI ni..ada byk masa lg..segmen tutup jam 12 midnight..di kala bulan mengambang :D

Okies! ni adalah amanat penaja segmen ni hikhik...sya menurut perintah tuan Ben!! mcm nak buat ucapan salam perantau plak...ehemm..ehemm...sound check..eh keyboard check la..nak mula menaip berjela2 dgn semangat berkobar2 haha..

Bro BA suh taip kenapa blog ni boleh wujud haha..ayat tak bleh blah..skema giler sya ni..tetiba!
sebab paling utama sya buat blog ni sbb sya ni suka membebel..ok! diulang..suka membebel..
urggghh!! nak cellotape mulut sendiri pun tak mampu..boss sya cakap..mulut tak kenal koma..apatah lg nokhtah..cisss!! berani sungguh beliau..banyak bnda yg terjadi di sekeliling sya yg sya rasa tak puas hati..rasa nak ubah..nak tegur tp sya tak mampu..sobsobsob..spongebob...
kalo sebelum sya buat blog ni sya byk luahkan bnda yg sya rasa kat FB..tp bukan yg jiwang2 karat ek..tp sya rasa tak selesa sbb kat FB tu semua kawan org yang dikenali..dr member sebelah katil masa lahir dulu smpi la member terkini..ewahh! family..sepupu sepapat..semua kita add kan..
utk mengelakkan dr bercakap terlalu byk padahal dah taip berjela kat blog berckp tak henti2 jgk.. dan agar hubungan sesama insan terjaga..sya rela merapu sorang2 kat blog sya ni..kalo ada yg sudi bc ok la..kiranya blog ni tempat sya release tension jgk la..alamak..baru amanat pertama dah berjela2..

Hurm!! yg ni payah nak taip ni..Bro BA suh taip knpa uollss yg comel serta gojes dan hensem..macho six pack tu nak tersinggah kat blog ni..rasa mcm kena suh buat pengakuan dpn warden time escape dr hostel jer haha..nak tak nak kena gak taip..nak kata istimewa takde apa yg spesel kat blog ni..nak kata tak istimewa tak sampai ati plak nak ngata blog kesayangan sendiri kan..korang judge la sndri..kalo best dtg la lg selalu ek hehhe..promote pulak dah..ciss..malu i..^____^ sya akan tulis jer apa yg sya rasa nak taip..tak kira apa pun..yg baik korang amik..yg tak baik tu..eh takde kot hahaha..

Yang ni paling i sukeeerr!!Bro BA suh list kan 5 blog yg paling best sya penah jumpa..kalo suh list smpi doploh pun ada hehe..ok..jom tgk sapa yang kena...

Belog Abg Beben ..bukan nak melobi..apatah lg mendobi..tp belog ni mmg sgt best..i like the way u are bro! sket punya femes tp saya folo dia then dia folo blog saya balik..tachin yaww..tak kisah la dia folo guna belog mana satu pun..
Belog pakcik gebusss!!! haha...jgn marah abg CMG..kalo sapa yg suka curik2 masuk dapur orang tu tak kenal belog ni mmg la...mmg rugi haha..sya sebagai anak dara yang rajin masak..wekss!! muntah kalerful dengar..bukan rajin ok..tp tak pndi masak, dgn tak malunya melantik CMG ni jd sifu sya tnpa kerelaan beliau dan tnpa pengetahuan beliau jgk..resepi kat sini mmg mebeles..sblm ada blog lg sya dah buat belog dapur tanpa sempadan ni tempat sya tumbuk sambal belacan :D haha..
Belog rumah manis...lg2 belog masak2 kan...mmg sya sgt suka masuk belog masak2 okies..kalo setakat nak rasa telan air liur masa lapar tu sila la ke belog beliau utk jamu mata dgn hidangan yg penuh kasih syg beliau..jgk antara belog yg terawal sya jd silent reader smbil teguk air liur haha..best!!
Belog sweet n sour ni milik kak intan..suka ati jer translate nama belog beliau hehe..nama sebenar masam manis..suka jgk sbb byk resepi yg thumbs up dan picture masakan yg yummmyy..yummmy..
Belog adik kreatif wan hazel punya belog..suka dgn org kreatif mcm ni..dan baik hati jgk..byk tutorial kat sini..

sya harap..bajet mcm Nasir Bilal Khan buat ucapan ms dapat anugerah plak dah haha.. belog sya akan terus terjaga tanpa ada lalang2 yang tumbuh..erks!! lari tajuk..semoga belog ni jd tempat sya berinteraksi terus dgn rakan2 alam maya sya kenali hanya melalui cerita mereka sahaja..tak perlu bersua muka pun boleh terjalin persahabatn yang ikhlas :D

akhirnya sya jumpa titik nokhtah di sini..eh..jap..

p/s sya tak folo belog adik beradik atau shbt rapat..motip...sya dah bgtau kat atas td hehe..ok nokhtah..
TERIMA KASIH SUDI BACA :)

19 comments:

NasZ said...

salam kenal..dah follow awak.


teruskan berblogging. jom kita meriahkan dunia blog ni.

jemput ke blog saya ye?

MOHD NASER.com

shasa_fiez said...

dtg dr segmen yg sama.. salam kenal mengenal... by the way nice blog ^^

anGah said...

singgah dr blog encik ben :)

Nizam said...

nizam bertandang ke sini dari blog abg ben...

c genk bah ne said...

jom beramah mesra hehehe..
salam perkenalan dari genk


Semoga persinggahan genk ini dapat mengeratkan lagi hubungan antara blogger..

MENARIK DI genkcorner.blogspot
JOM BACA

1.JOM KENALI BLOG SAYA PULA
2.JOM JOIN BLOGLIST GENK
3. GAMBAR GRILFRIEND AMIRUL HADI ZAINAL
4.MAAF!!SAYA TAK LAYAN BLOGGER FOLLOWER CIPUT

Sunah Sakura said...

saya percaya awak rajin masak...hehehe...*jeling2 bloglist dia, sume geng blogger masak2..*

Ary said...

Dari segmen yg sama..
singgah sini ...:)

*Ada sesiapa nak Join Segmen Pertama NUR KASIH
*Keadaan Di Somalia Yang Amat Meruncing Perlukan Bantuan Kita Lagi...

Eza Boom Boom :) said...

Hai^^
Eza singgah sini..
Salam kenal-kenal yer...
Happy blogging...

Datang terjah dari segmen abang ben :)

jempot singgah datang ke blog Eza
http://cheksunnyboomboom.blogspot.com/

Husna said...

salam perkenalan...
happy blogging..rajin tulis pnjg2 ye..all d best n keep writing ok..

nnti singgah blog saya plk

misshannajr said...

Nasz~~ tQ awak..nnt kita berjln lawat blog awak plak..salam perkenalan :D

misshannajr said...

shasa_fiez~~ selamat bersahabat d alam maya awak hehe..jgn serik dtg sini ok :D

misshannajr said...

Angah~~ tQ sudi singgah..kim salam kat along ;)
nnt sya dtg lwt blog awak..

misshannajr said...

Nizam~~hye awak! nnt sya jenguk blog awak k :)

misshannajr said...

genk~~ tQ genk sampat jgk menyinggah sini hehe..bah kalo rajin dtg la lg..sia sdh follow ko jgk tu :D

misshannajr said...

sunah sakura~~takde la rajin sgt..sekadar masak bila lapar jer hehe..yep..blogger msk2 mmg peberet sya..hehe..salam kenal awak..

misshannajr said...

Ary~~ tQ sudi singgah...nnt sya pegi jenjalan kat belog awak k :D

ceriteraliyana said...

hye3!! yana dgn tinkerbell datang dari segmen yang sama.

salam perkenalan! ^^,

Novelgurl said...

slmt berknln..menjengah sini ! maaf lmbt sikit^^

misshannajr said...

@ceritaraliyana..amboi dgn tinkerbell ek hehe..salam perkenalan awak :D

@Novelgurl...It's ok dear..selamat berkenalan :)

Post a Comment

tQ sebab sudi komen kat sini :D